biografie van hr wimpe

Biografie

Er valt maar weinig met zekerheid te zeggen over hr Wimpe. Vast staat dat hij in de jaren '50 in Delfzijl geboren is en dat hij onderwijs 'genoot' op de Gereformeerde Lagere School en het Fivelcollege aldaar. Hij was geen meeloper, meer een zittenblijver. In de jaren '80 deed hij aan cabaret en eind vorige eeuw heeft hij als beeldend kunstenaar eenmaal in zijn geboorteplaats geëxposeerd en in 2016 in Pictura in Groningen en in Galerie H200 in Groningen. In 2017 was werk van hr Wimpe te bewonderen in Pictura en in galerie HOP in Delfzijl. En werk van hr Wimpe is in stock in galerie de Weergang in Garnwerd. Tegenwoordig woont hij in de stad Groningen.

In de borst van hr Wimpe huizen meerdere persoonlijkheden. Zijn gezondheid laat te wensen over, maar toch voelt hij zich als pasgeboren. Er wordt gefluisterd dat hij zowel overdag als 's avonds op de Kunstacademie zat, een fotografendiploma heeft en autodidact is. Dat laatste kan iedereen natuurlijk wel beweren. Dat hij werkzaam zou zijn in de Grafische Vormgeving kunnen we afdoen als een wild gerucht.
Hij koos ervoor zijn roerselen bloot te geven in de vorm van cartoons. De 'Alzheimercartoons' bevatten dialogen die in de gesloten afdelingen van meerdere tehuizen opgetekend zijn.
Hr Wimpe heeft gepubliceerd in De Groningse Scheurkalender 2016, in het Dagblad van het Noorden, in Humens, uitgave van Humanitas en in Kladblok, uitgave van de Algehele Aanraking. Wie dat wil, mag alles met bronvermelding gebruiken. Hogeresolutiecartoons zijn per mail te krijgen. Hr Wimpe werkt ook in opdracht, maar is wel kieskeurig.

Het Vriendencomité van Hr Wimpe

mailen met HrWimpe? hrwimpe@gmail.com